Rouwen is de reactie bij het verliezen van iets of iemand die je dierbaar en vertrouwd is. Rouwen kost heel veel energie, het is een enorme belasting, op alle gebieden en zeker voor het lichaam.
Vanaf het moment dat mijn man in 2018 zeer onverwacht overleed, heb ik nóg duidelijker ervaren welke grote rol het lichaam heeft, hoezeer emoties in het lichaam huizen. Het verdriet om zijn gemis uitte zich ook in lijfelijke pijn. Om die pijn kun je niet heen, de enige weg om te helen is er recht doorheen te gaan en dat is mijn ervaring. In het lichaam is niet alleen die pijn te voelen, óók de kracht om het verlies te dragen ligt in het lichaam besloten. Door aangeraakt te worden, kun je ook dat gewaarworden.

In alle rust kun je met behulp van mijn aanraking luisteren naar je lijf waarin je hele zijn besloten ligt. Ik nodig je er uit te voelen wat er is en daar met je aandacht bij te zijn. Je laat de wereld buiten en keert naar je eigen binnenwereld. Mildheid is daarin een sleutelwoord. In de aanraking kun je jezelf ervaren. Een moment van aandacht voor je lichaam en alles wat zich erin heeft geworteld is steunend en kan je helpen heel dicht bij jezelf te zijn.